Пържоли с топено сирене в гювеч
1 опаковка (10 или 12 броя триъгълничета) топено сирене натурално
около 500-600 гр. калпачета от гъби
1 кг- 1.5кг свинско месо (или друго по избор)
1-2 големи домата домати за покриване
• Първото, което трябва да направим е да приготвим месото, ако не са оформени пържолките да си ги начукаме, измием и мариноваме.
• Аз лично мариновам с унисос или соев сос, подправка за месо и 1/2 ч. л. мед.
• Оставям да престои.
• Измиваме гъбите и отделяме само калпачетата им.
• Моите са отделени, бланширани прибрани във фризера за по-лесно.
• Когато са престояли пържолките с маринатата започваме да редим в гювеча ред пържоли, ред калпачета от гъби и режем топеното сирене на парченца отгоре върху гъбите.
• Така продължаваме, докато свършат продуктите.
• По желание покриваме с ред нарязани на шайби домати.
• Печем в силно загрята фурна до готовност т.е. когато боднете месото, то да се разделя, да е крехко.
• Около 2 часа, може и повече понякога.