12 Юни 2012
213287
Тиквички, пълнени с ориз
Тиквички с кашкавал
Тиквички плакия
Тиквички, пълнени със сирене
Тиквичка с яйца и гъби
Тиквички с кашкавал
Тиквички с прясно мляко и яйца
Печени тиквички с кромид
Пържени тиквички с кьопоолу
Сарми с тиквички
Тиквички плакия
1 кг тиквички
2 бр. (100 г) моркови
1/2 глава (50 г) целина
2 глави (100 г) лук
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
4-5 бр. (200 г) домати
1 с.л. (10 г) брашно
10-12 скилидки чесън
1-2 бр. дафинов лист
1 бр. лимон
чубрица
магданоз
копър
сол
В мазнината се задушават морковите, целината и лукът, нарязани на ситно. Прибавят се тиквичките, нарязани на кубчета, и също се задушават. Когато омекнат зеленчуците, се прибавят брашното, размито в малко студена вода, и подправките. Сместа се посолява и се изсипва в тава. Отгоре се нареждат доматите, нарязани на филийки, и тук-там се поставят тънки филийки от лимона. Ястието се поръсва със ситно нарязаните магданоз и копър и се пече в умерена фурна. Поднася се студено.
Тиквички рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари