Лесни рецепти с тиквички

вход през zajenata.bg
213311

Тиквички, пълнени с ориз

5 бр. (1 кг) тиквички
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
1 връзка кромид лук
1 ч.ч. (200 г) ориз
1-2 бр. (100 г) домати
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1 с.л. (10 г) червен пипер
1 с.л. (10 г) брашно
2 бр. яйца
1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
сол

Тиквичките се остъргват, разрязват се на две половини и се издълбават с малка лъжичка. Осоляват се отвън и отвътре и се изпържват до златисто оцветяване. Лукът се нарязва на ситно и се задушава на тих огън в растителното масло. Прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен. След това се слагат доматите, магданозът и копърът, нарязани на дребно, солта, червеният пипер и малко топла вода. Сместа се посолява и се разбърква. Тиквичките се пълнят с оризовата смес, потопяват се откъм отвора в брашно и се пекат в умерена фурна или се варят на тих огън. Накрая се заливат със сос, приготвен от препеченото брашно, яйцата и киселото мляко.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Тиквички рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft