Рецепти за туршия

вход през zajenata.bg
446361

Туршия от камби

6 кг по-едри камби
2 средно големи зелки
1 кг моркови
3-4 глави целина
по 1/2 кг червени и зелени пиперки
2-3 връзки магданоз
вишневи или дюлеви листа

За саламурата:
3 л оцет
3 л вода
4 каф. чашки сол

Приготвяне:
Камбите се измиват и изчистват от семето. Посоляват се отвътре и се оставят за няколко часа.
Нарязват се на ситно зелките, морковите, целината, пиперките и магданозът. Посоляват се на вкус, разбъркват се и се слагат в голяма тава или тенджера. Притискат се с тежест и се оставят да престоят 1 нощ.
На другия ден зеленчуците се изстискват и се натъпкват в камбите. За капачета се слагат колелца от морков. Нареждат се в буркани. Между пиперките се слагат вишневи или дюлеви листа.
Сварява се саламурата. След като изстине напълно се заливат камбите и бурканите се запечатват. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft