20 Август 2012
446564
![Туршия с камби и лукчета](https://i.zajenata.bg/images/2/big_3e61602fd771fc0cf29fb6cc4a81b9f7.jpg)
Туршия от камби
Туршия с чушки и карфиол
Царска туршия
Туршия с моркови, зеле и карфиол
Туршия с камби и лукчета
Мариновани пиперки
Сурова туршия
Туршия със зеленчуци
Мариновани червени чушки
Туршия от червени чушки с моркови и чесън
Туршия с камби и лукчета
5 кг камби
1 кг краставички корнишони
1 кг малки лукчета (арпаджик)
800 мл оцет
700 г захар
200 г сол
Измийте камбите и ги почистете от семенниците и ги нарежете на 8 парчета според големината. Изберете млади и пресни краставички, почистете ги и ги нарежете на колелца. Почистете добре лукчетата и ги измийте. В дълбок съд налейте около 2 л вода, добавете захарта и солта. Кипнете докато се разтворят.
В приготвените буркани сипете по 80 мл оцет, след което слагайте във всеки краставички, камби, лукчета и отново камби. Допълнете с горещата марината и запечатайте бурканите херметически с капачки.
Стерилизирайте в продължение на15 мин.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари