Ястия с пилешко за събота и неделя

вход през zajenata.bg
245544

Арабско пиле 1001 нощ

1 бр. пиле
1 ч.ч. ориз Басмати
1/3 ч.ч. стафиди
1/3 ч.ч. кедрови ядки
1 малка глава лук
1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
около 4 ч.ч. пилешки бульон
зехтин (олио)
магданоз
сол и пипер
мед
масло

Начин на приготвяне
Пилето се почиства, измива и се наръсва със сол и пипер. Ситно нарязания лук се запържва леко в зехтин (олио). Добавя се измития ориз, посолява се със сол и пипер, разбърква се и се налива 2 ч.ч. бульон. След като бульонът изври се добавят измитите стафиди, кедровите ядки, лимоновата кора и ситно нарязания магданоз. С тази смес се пълни пилето, зашива се и се намазва с масло. В тавичка се слага пилето и около него се слага останалата оризова смес. Залива се с останалия бульон, покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна до готовност. Фолиото се отстранява, пилето се намазва с мед и се запича за секунди до златисто-кафяво, като се внимава да не изгори.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft