Рецепти с агнешко за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Великденско агне с дреболии
178202

Великденско агне с дреболии

Продукти:
агне или яре около 10-15 кг
1 кг ориз
500 г печурки
1 китка лапад
3 връзки зелен лук
1 китка магданоз
1/2 китка девисил(или джоджен)
черен пипер, сол на вкус
2 пакетчета(250 г) краве масло

Приготвяне:
Дреболиите на агнето след необходимата обработка се сваряват и нарязват. Предварително се отделя булото (кърпата), което ще се използва за покриване на пълненото агне.
Оризът се изчиства и измива, гъбите се нарязват на филийки, зелениите се измиват и накълцват.
На не много силен огън се разтопява едното пакетче (125 г) масло и се запържват гъбите, зелениите, оризът и подправките. Накрая се прибавят и нарязаните дреболии, налива се малко гореща вода и след като клокне, се отстранява от огъня.
Агнето се посолява добре отвън и отвътре, пълни се с приготвената смес, зашива се и се слага в подходяща тава. Отгоре се намазва с останалото масло и се завива с булото. В тавата се слага малко вода, агнето се покрива плътно със фолио и се пече 30 мин. на силна температура (300 градуса) и около 3 часа на слаба (50 градуса).
Може да се опече и в пещ.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft