Рецепти с агнешко за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Великденски агнешки пържоли на грил
178170

Великденски агнешки пържоли на грил

4 бр. агнешки пържоли от бут, с кост
2 с.л. (20 мл) олио
черен пипер
сол
Сос:
250 г зелено цариградско грозде
15 г масло
1 с.л. (10 г) захар
лимонова кора
1 ч.л. мента
щипка канела


Агнешките пържоли се начукват леко, намазват се с олио, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се поставят под силно нажежен грил. След 2—3 минути се обръщат, намалява се топлината и се пекат около 10 минути. При това се обръщат от време на време. Агнешките пържоли се поднасят веднага със сос от цариградско грозде.

На соса: Отстраняват се околоцветията и дръжчиците от гроздето и се задушава във 1 и 1/2 ч.ч. (300 мл) вода до омекване. Разбива се, пасира се през цедка, поставя се отново в съда, прибавят се маслото и захарта и се подгрява. Накрая се прибавят ситно нарязаната лимонова кора и подправките.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft