12 Април 2012
178170
Великденско агне с дреболии
Печено агнешко бутче с коняк
Великденско задушено агнешко
Агнешки котлети с кашкавал
Пълнено агнешко бутче за трапезата на Великден
Мариновани котлети за Великден
Великденски агнешки пържоли на грил
Агнешки котлети с вино за Великден
Великденски агнешки кебап
Мариновани агнешки котлети
Агнешки шишчета на Великден
Мариновани котлети за Великден
4 котлета по 150 г от агнешко месо
6 с.л. растително масло
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. горчица
2 ч.л. брашно
сол
захар
черен пипер
няколко капки коняк
40 г масло
бульон
Почистените от несмилаемите части котлети се начукват от двете страни, посоляват се леко, наръсват се с черен пипер и се оставят да отлежат 2 часа в марината от половината растително масло, лимоновия сок, горчицата, коняка и по 1 щипка сол и захар. Отцеждат се и се пържат в останалото растително масло (силно загрято) до светлокафяво оцветяване. Изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с маслото. Към мазнината от пърженето се прибавят маринатата и 1/2 ч.ч. бульон (или вода), в който е размито брашното. Полученият сос се вари 5-6 минути и се изсипва в сосиера.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари