Гювечета със свинско и подправки
Продукти за 4 гювечета : 800 а крехко свинско месо , 125 г краве масло, 50 г кашкавал, 8 неголеми глави лук, 4 пиперки, 4 яйца, 8 чаени лъжички горчица, 1/2 чаена лъжичка кимион, червен пипер, черен пипер, магданоз, сол
Приготвяне:
Месото се нарязва на парченца като за кебап, поръсва се със сол, черен пипер, ситно нарязания лук и магданоз. Прибавят се ситно нарязаните пиперки, горчицата, счуканият кимион и всичко се разбърква много добре. Сместа се оставя на хладно 5-6 часа, след което се разпределя с маслото в гювечетата. Поставят се капачетата или се покрива с алуми¬ниево фолио и се запичат. Преди да се извади ястието от фурната, всяко гювече се залива с по 1 разбито яйце и се по¬ръсва с настъргания кашкавал и с червен пипер. Допича се окончателно.