Богати гювечета рецепта
по 3-4 кебапчета на порция , 500 гр крехко свинско месо, 500 гр гъби, 2 глави кромид лук, 1 шепа бамя, 1/2 китка магданоз, няколко стръка джоджен, 2 зрели домата, към 1/2 чаена чаша олио, 1 чаена лъжичка червен пипер, черен пипер и сол на вкус.
Приготвяне:
Изпичаме кебапчетата на скара, сваряваме в подсолена вода нарязаното н а парчета свинско месо . Задушаваме гъбите в половината мазнина, а в останалата запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме го с червения пипер. Във всяко гювече редим по 3-4 кебапчета, 3-4 късчета варено месо, 2-3 супени лъжици варени гъби. Посипваме със запържения лук и ситно нарязания магданоз и джоджен. Добавяме по 5-6 попарени с вряла вода бами. Заливаме с бульона от вареното месо и прихлупваме с 1-2 кръгчета от добре узрелите домати. Слагаме капачетата и печем на умерена фурна.