Гювечета със свинско
# суджук
# кромид лук
# сирене
# гъби
# доматено пюре или лютеница
# картофи
# моркови
# яйца
# кашкавал
# черен пипер, чубрица
# масло
На дъното на гювечето се поставя малко масло, и се редят продуктите - най-отдолу се слага лука, след това свинското месо - което трябва да е нарязано на хапки, след това суджука - нарязан на колелца, после се редят гъбите, нарязаните моркови, сиренето - може да е на плочка или надробено, добавя се доматеното пюре или лютеницата, и най-отгоре се поставят картофите, нарязани като за печене. Поръсва се с малко черен пипер и чубрица. Гювечетата се пекат в добре загрята фурна около 40 минути на 180 С. Когато са готови, във всяко гювече се счупва по едно яйце и се връща във фурната за още 5 минути. След това се изваждат и докато са още топли, се поръсват с кашкавал.