Заек с гъби в гювеч
* 1 бр. заек
* 7-8 стръка зелен лук
* 300-400 г гъби печурки
* 2 бр. моркови
* 2 стръка девесил
* 2 стръка целина
* 1 връзка магданоз
* 6-7 листа джоджен
* 5-6 зърна бахар
* 3 листа дафинов лист
* 4 с.л. брашно
* 2 с.л. червен пипер
* 1 ч.л. бял или черен пипер
* 1/3 ч.ч. олио
* 4-5 с.л. соев сос
* щипка чубрица
* 1 глава чесън
Заекът се измива, нарязва се на порции (около 10) и се овкусява със сол и соев сос. Порциите се овалват в смес, приготвена от брашното, червения пипер, чубрицата и 1 ч.ч. вода. В намаслен гювеч се подреждат половината месо, отгоре се слагат половината нарязани зеленчуци - лук, морков и гъби, обелените скилидки чесън и подправките. След това се нареждат останалите порции месо, после зеленчуци и подправки. Поръсва се с олиото, наливат се 2-3 чаши леко подсолена вода, захлупва се с капак и се слага в студена фурна. Пече се на 180 С за около 2 часа и половина.