Рецепти за ястия в гювеч

вход през zajenata.bg
673853
Тюрлю-гювеч с месо

Тюрлю-гювеч с месо

* 750 г свинско, овнешко или телешко месо
* 3/4 ч.ч. (150 мл) растително масло
* 3-4 глави (200 г) кромид лук
* 4-5 бр. (300 г) домати
* 4-5 бр. (250 г) зелени чушки
* 1-2 бр. (250 г) патладжани
* 1 шепа (100 г) бамя
* 3-4 бр. (300 г) картофи
* 1 шепа (150 г) зелен фасул
* 1 ч.л. (5 г) червен пипер
* 2-3 бр. лютиви чушки
* магданоз
* сол

Месото се нарязва на парчета, посолява се и се слага в пръстен гювеч или тавичка заедно с мазнината. Пече се в средно силна фурна до полуготовност. Разбърква се с прибавените към него червен пипер и нарязаните зеленчуци (без картофите) и отново се поставя във фурната. Когато поомекне зеленчукът, се прибавят картофите, нарязани на колелца, и малко топла вода. Гювечът се посолява на вкус и се пече, докато остане с малко сос. След изваждането му от фурната се прибавя ситно нарязаният магданоз.
Гювечът става много вкусен, когато месото е тлъсто и не се прибавя допълнителна мазнина. тогава се слага 900 г месо. По желание гювечът, преди да се извади от фурната, може да се залее с 1-2 предварително разбити яйца.
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft