Пилешки гювечета
* 400 г пилешко филе
* 200 г гъби
* 6 бр. печени червени чушки
* 300 г сирене
* 200 г кашкавал
* 4 бр. яйца
* 800 г млени домати (1 буркан)
* 6 скилидки чесън (1 връзка пресен)
* по 1 ч.л. риган и босилек
* по 1/2 ч.л. чубрица, черен пипер и сол
* олио
Пилешкото филе, гъбите и чушките се нарязват на парченца. В тенджерка с малко олио се запържват пилешкото и гъбите, след това се прибавят чушките и доматите, оставят се да поврат на тих огън докато изври водата от доматите. Слага се солта, чесъна и всички подправки, получената смес се разпределя в 4 гювечета (подмазани с олио), отгоре се разпределя натрошеното сирене, счупва се по едно яйце и се пече около 35 минути. 10 минути преди да станат готови се поръсват с настъргания кашкавал и се допичат до златисто.