Ястия от турската кухня

вход през zajenata.bg
456083

Гюлбаши

    * 500-600 г агнешко месо без кокал, накъсано на малки парчета
    * 500-600 г свинско месо без кокал, накъсано на малки парчета
    * 500-600 г телешко месо без кокал, накъсано на малки парчета
    * 4 бр. домати (добре узрели)
    * 4 бр. зелени чушки
    * 350-400 г твърдо сирене (Кефалотири, Пекорино, Пармезан), нарязано на кубчета
    * 1/2 ч.ч. червено вино
    * 2 скилидки чесън
    * 1/2 ч.ч. зехтин
    * сол, черен пипер, риган, сол

Добре измитото месо осоляваме и поръсваме с черен пипер и риган, и го нареждаме в тава с капак или голям глинен гювеч, като между парчетата слагаме на дребно нарязаният чесън. Нарязваме суровите чушки и доматите на кръгчета, и половината нареждаме върху месото, както и половината кубчета сирене. Отгоре нареждаме останалата част месо и отгоре останалите чушки, домати и сирене. Обливаме с виното и зехтина и затваряме. Печем около 2 часа на 200 С.

Не трябва да се слага допълнително течност, защото месото и зеленчуците също пускат. Може да се сервира с ориз, картофено пюре, салата, печени картофи. Ястието е за 5-6 порции.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft