Гюлбаши
* 500-600 г агнешко месо без кокал, накъсано на малки парчета
* 500-600 г свинско месо без кокал, накъсано на малки парчета
* 500-600 г телешко месо без кокал, накъсано на малки парчета
* 4 бр. домати (добре узрели)
* 4 бр. зелени чушки
* 350-400 г твърдо сирене (Кефалотири, Пекорино, Пармезан), нарязано на кубчета
* 1/2 ч.ч. червено вино
* 2 скилидки чесън
* 1/2 ч.ч. зехтин
* сол, черен пипер, риган, сол
Добре измитото месо осоляваме и поръсваме с черен пипер и риган, и го нареждаме в тава с капак или голям глинен гювеч, като между парчетата слагаме на дребно нарязаният чесън. Нарязваме суровите чушки и доматите на кръгчета, и половината нареждаме върху месото, както и половината кубчета сирене. Отгоре нареждаме останалата част месо и отгоре останалите чушки, домати и сирене. Обливаме с виното и зехтина и затваряме. Печем около 2 часа на 200 С.
Не трябва да се слага допълнително течност, защото месото и зеленчуците също пускат. Може да се сервира с ориз, картофено пюре, салата, печени картофи. Ястието е за 5-6 порции.