27 Март 2012
456075
Портокалова баклава
Кешкек
Гюлбаши
Турска салата
Пилаф по турски
Турско ашуре
Сач кавърма
Шиш кебап
Измир кюфте
Бяло сладко
Измир кюфте
* 500 г кайма
* 2 бр. яйца
* 1 глава лук
* 2 с.л. зехтин или олио
* 2 филии сух хляб
* 1/3 ч.ч. доматено пюре
* 1 връзка магданоз
* 1 ч.л. кимион, сол, черен пипер
Каймата се омесва със ситно нарязания лук, яйцата, предварително накиснат в мляко или вода хляб, сол, черен пипер и ситно накълцан магданоз. Оформят се кюфтенца и се нареждат в намазана тавичка. Пекат се в умерена фурна. Когато кюфтенцата са вече изпечени, се заливат с разредено с вода доматено пюре или сгъстен сос от пресни домати. Покриват се с капак и се пекат още 15 минути. Сервират се топли.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари