Ястия от турската кухня

вход през zajenata.bg
456075

Измир кюфте

    * 500 г кайма
    * 2 бр. яйца
    * 1 глава лук
    * 2 с.л. зехтин или олио
    * 2 филии сух хляб
    * 1/3 ч.ч. доматено пюре
    * 1 връзка магданоз
    * 1 ч.л. кимион, сол, черен пипер

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, яйцата, предварително накиснат в мляко или вода хляб, сол, черен пипер и ситно накълцан магданоз. Оформят се кюфтенца и се нареждат в намазана тавичка. Пекат се в умерена фурна. Когато кюфтенцата са вече изпечени, се заливат с разредено с вода доматено пюре или сгъстен сос от пресни домати. Покриват се с капак и се пекат още 15 минути. Сервират се топли.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft