27 Март 2012
456075
Портокалова баклава
Кешкек
Гюлбаши
Турска салата
Пилаф по турски
Турско ашуре
Сач кавърма
Шиш кебап
Измир кюфте
Бяло сладко
Турска салата
* 2-3 бр. картофи
* 1 бр. морков
* 1 глава целина
* 1 глава лук
* 1 бр. малка кисела ябълка
* 100 г счукани орехи
* маслини за украса
За соса:
* 8 с.л. зехтин
* 1 с.л. захар
* 3-4 с.л. оцет
* 1/2 ч.л. черен пипер
* 1/2 ч.л. сол
Картофите, морковът и целината се сваряват и се нарязват на филийки. Прибавят се настърганите ябълка, орехи и лук. Поръсва се със солта и черния пипер. Обърква се добре и се слага в подходяща чиния. Всички продукти за соса се разбиват много хубаво. С него се полива салатата. Украсява се с маслини.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари