18 Март 2012
259692
Супа от коприва с мляко
Салата от спанак и коприва
Салата от коприва
Пюре от коприва
Супа от коприва
Омлет с коприва
Баница със спанак и сирене
Спаначена супа с макарони
Пай от спанак
Дип от спанак и Пармезан
Спаначена супа
Песто със спанак и босилек
Салата от спанак и боб
Пюре от спанак
Дип от спанак и Пармезан
* 1 ч. л. зехтин
* 3 скилидки чесън
* 225 г пресен спанак
* 1/2 връзка босилек
* 84 г крема сирене
*
1/8 ч. л. смлян черен пипер
75 г кисело мляко
28 г настърган Пармезан
Приготвяне:
• В голям тиган се загрява зехтинът и се запържва за 1 минута накълцаният чесън.
• Прибавя се почистеният спанак.
• Задушава се 3 минути.
• Спанакът се отцежда и се изстисква добре.
• В блендер се поставят спанакът, листата босилек, крема сиренето и смленият черен пипер.
• Съставките се разбиват на гладко пюре.
• Прехвърлят се в купа и се прибавя киселото мляко и Пармезан.
• Разбъркват се и се покриват.
• Дипът от спанак и Пармезан се охлажда най-малко 30 минути в хладилник.
• Подходящ е за зеленчуци, пити и крекери.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари