18 Март 2012
259650
Супа от коприва с мляко
Салата от спанак и коприва
Салата от коприва
Пюре от коприва
Супа от коприва
Омлет с коприва
Баница със спанак и сирене
Спаначена супа с макарони
Пай от спанак
Дип от спанак и Пармезан
Спаначена супа
Песто със спанак и босилек
Салата от спанак и боб
Пюре от спанак
Спаначена супа с макарони
* 300 г пресен спанак
* 1/2 глава кромид лук
* или 1 връзка зелен лук
* 1 литър вода
* 50 г макарони
* 200 мл прясно мляко
* 1 твърдо сварено яйце
* олио или краве масло
* сирене
Приготвяне:
• Дребно нарязаният лук се задушава в масло, докато омекне.
• Прибавя се измитият и нарязан спанак.
• Задушава се, докато спанакът не намали обема си видимо.
• Залива се с гореща вода и се изсипват макароните.
• След като макароните са готови (10-15 минути) се прибавя 200 мл прясно мляко.
• Супата се довежда до кипване (не се кипва!!).
• Отделно се сварява едно яйце, обелва се и се нарязва на половинки.
• Сиренето се натрошава.
• При поднасянето супата от спанак се украсява с нарязаното яйце и натрошеното сирене.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари