Доматена тортиля
Продукти:
* 125 г чери домати
* 2 яйца
* 20 г сирене ементал
* 2 с.л. сметана
* 1 с.л. масло
* 2 стръка магданоз
* 1 стръка босилек
* 1 щип. черен пипер
* сол
Време за приготвяне:
20 минути
Рецепта за Доматена тортиля:
Доматите (125 г) се измиват и разполовяват. Магданозът (2 стръка) се измива и нарязва наситно. Яйцата (2 бр) се разбиват със сметаната (2 с.л.) и магданоза и се подправят със сол и черен пипер. Сиренето ементал (20 г) се настъргва. Маслото (1 с.л.) се стопява в сгорещен тиган и в него се задушават доматите за около 3 минути. Отгоре се излива яйчената смес и се поръсва с настъргания ементал. Температурата се намалява и тортилята се заглупва с капак за около 10 минути, докато стегне. Преди сервиране, тортилята се украсява с листенца пресен босилек (1 стръка).