Какво да сготвим набързо за вечеря

вход през zajenata.bg
1296820
Ястребово гнездо

Ястребово гнездо

Продукти:
* 1/2 кг кайма
* 1 глава лук
* 2 с.л. галета
* 5 яйца
* черен пипер
* кимион
* 1/2 връзка магданоз
* чесън на прах
* 4 печурки
* 4 ч.л. масло

Време за приготвяне:
15 минути

Рецепта за Ястребово гнездо:

Каймата (1/2 кг) се омесва със ситно нарязания магданоз (1/2 връзка), 1 яйце, галетата (2 с.л.), подправките и настъргания лук (1 глава). Оставя се на студено за час. Взема се една шапка от печурка и се овалва плътно с кайма откъм външната част. Каймата трябва да прехвърли и ръбчето на гъбата. Притиска се от всички страни и така облечената шапка се слага с горната част надолу върху тава с незалепващо покритие. Нареждат се и останалите три шапки, облепени с кайма. Слага се по парченце масло във всяка гъба и ястребовите гнезда се пекат до готовност. Чуква се по 1 яйце във всяко гнездо и се допича на горен реотан, докато белтъкът побелее.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft