Панирано филе от бяла риба
Продукти:
* 1 кг бяла риба
* 4 белтък
* 8 с.л. галета
* 8 с.л. брашно
* сол
* Гарнитура
* 1 краставица
* 4 морков
* 200 г червено зеле
* 150 г червено цвекло
* 50 г целина
* 200 г ориз
* 100 г печурки
Време за приготвяне:
15 минути
Рецепта за Панирано филе от бяла риба :
Белтъкът се разбива на пяна. Подсушеното и посолено филе (1 кг) се топи в него, след това - в смесените брашно (8 с.л.) и галета (8 с.л.) и отново в разбития белтък. Пържи се в сгорещен тиган грил без мазнина от двете страни до златисто. Поднася се гарнирано с нарязана на кръгчета краставица (1 бр), салата от ситно настъргани морков, червено зеле (200 г), червено цвекло (150 г) и целина (50 г), с варен ориз (200 г), смесен с нарязаните на ситно бланширани печурки (100 г) и стръкче магданоз.