Наденица в соев сос и мед
Продукти:
* 1/2 кг наденички
* 1/2 к.ч. соев сос
* 1/2 к.ч. балсамов оцет
* 2 скилидки чесън
* 2 с.л. мед
Време за приготвяне:
20 минути
Рецепта за Наденица в соев сос и мед:
Наденичките (1/2 кг) се запичат на тиган без мазнина от всички страни. Ако се използват големи парчета, се правят прорези, в които да проникне сосът. Ако се използват вурстчета, направо ги опичат. В купичка се смесват соевият сос (1/2 к.ч.), балсамовият оцет (1/2 к.ч.), стритият чесън (2 скилидки) и медът (2 с.л.), и се разбъркват до получаване на еднородна консистенция. Щом наденицата получи желания загар, се залива със соса. Обръща се с прорезите надолу, така че да проникне сосът. Готви се за 2-3 минути, докато сосът се сгъсти наполовина. Не трябва да се сгъстява прекалено дълго, защото ще стане твърде лепкав.