Американски сандвич с яйце и боб
Продукти:
* 2 яйца
* 2 с.л. зехтин
* 4 с.л. боб
* 4 резена бекон
* 2 листа айсберг
* 1 щип. червен пипер
* 1 щип. черен пипер
* сол
Време за приготвяне:
15 минути
Рецепта за Американски сандвич с яйце и боб:
Беконът (4 резена) се нарязва на дребни парченца и се запържва в зехтин. След минута към него се добавя свареният боб (най-разумно е да се използва боб от консерва – не е нужно да губите време, за да го варите – необходимо е само да отворите буркана и да изплакнете боба) и се подрправя със сол, черен (1 щип.) и червен пипер (1 щип.) на вкус. Когато беконът стане златист, плънката за сандвичите се премества от котлона. Яйцата (2 бр) също се изпържват в зехтин. Питките (2 бр) се разполовяват и в тях се поставят листа от салата айсберг (2 листа), плънка от бекон и боб и накрая пържено яйце. Сандвичите се затварят и сервират веднага.