Рецепти за ястия в гювеч

вход през zajenata.bg
673883

Заек с гъби в гювеч

* 1 бр. заек
* 7-8 стръка зелен лук
* 300-400 г гъби печурки
* 2 бр. моркови
* 2 стръка девесил
* 2 стръка целина
* 1 връзка магданоз
* 6-7 листа джоджен
* 5-6 зърна бахар
* 3 листа дафинов лист
* 4 с.л. брашно
* 2 с.л. червен пипер
* 1 ч.л. бял или черен пипер
* 1/3 ч.ч. олио
* 4-5 с.л. соев сос
* щипка чубрица
* 1 глава чесън

Заекът се измива, нарязва се на порции (около 10) и се овкусява със сол и соев сос. Порциите се овалват в смес, приготвена от брашното, червения пипер, чубрицата и 1 ч.ч. вода. В намаслен гювеч се подреждат половината месо, отгоре се слагат половината нарязани зеленчуци - лук, морков и гъби, обелените скилидки чесън и подправките. След това се нареждат останалите порции месо, после зеленчуци и подправки. Поръсва се с олиото, наливат се 2-3 чаши леко подсолена вода, захлупва се с капак и се слага в студена фурна. Пече се на 180 С за около 2 часа и половина.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft