Лесна домашна пърленка рецепти

вход през zajenata.bg
1763675

Икономична пърленка

500 г брашно
25 г прясна мая или 1 пакетче суха
1 бр. яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.ч. хладка вода
3 с.л. олио
масло за намазване

Маята се разтваря във водата със захарта. Брашното се пресява, сипва се солта, прави се кладенче и последователно се прибавят маята(не е нужно да втасва), олиото и яйцето. Омесва се тесто и се оставя на топло да втаса за около 15 минути. От втасалото тесто се правят топки, които се разточват с дебелина около 0.5 см и веднага се пекат на скара или оребрен тиган. След като се изпекат от едната страна се обръщат на другата. Изпечената страна се маже с масло, в което е пресована скилидка чесън (може да се настърже и кашкавал въпрос на вкус и предпочитания). Стават бързо и са много вкусни.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft