29 Юни 2013
1763662
Лесни и вкусни пърленки
Пърленка със кисело мляко и сирене
Чеснова пърленка
Пърленка с маслини
Пърленка на скара
Пърленка с чесън и кашкавал
Вкусна пърленка с кайма, колбас и топено сирене
Икономична пърленка
Пърленка със сирене
Икономична пърленка
500 г брашно
25 г прясна мая или 1 пакетче суха
1 бр. яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.ч. хладка вода
3 с.л. олио
масло за намазване
Маята се разтваря във водата със захарта. Брашното се пресява, сипва се солта, прави се кладенче и последователно се прибавят маята(не е нужно да втасва), олиото и яйцето. Омесва се тесто и се оставя на топло да втаса за около 15 минути. От втасалото тесто се правят топки, които се разточват с дебелина около 0.5 см и веднага се пекат на скара или оребрен тиган. След като се изпекат от едната страна се обръщат на другата. Изпечената страна се маже с масло, в което е пресована скилидка чесън (може да се настърже и кашкавал въпрос на вкус и предпочитания). Стават бързо и са много вкусни.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари