29 Юни 2013
1763662
Лесни и вкусни пърленки
Пърленка със кисело мляко и сирене
Чеснова пърленка
Пърленка с маслини
Пърленка на скара
Пърленка с чесън и кашкавал
Вкусна пърленка с кайма, колбас и топено сирене
Икономична пърленка
Пърленка със сирене
Вкусна пърленка с кайма, колбас и топено сирене
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 кубче мая за хляб
1 кг брашно
Плънка по избор, например:
сирене с яйце
кайма с лук и подправки
колбас
топено сирене
От солта, захарта, маята, брашното и 300 мл хладка вода се замесва тесто като за хляб - може да се използва и готово. Разделя се на 10 малки питки, които се оставят да втасат. След това се разточват до дебелина 0.5 см, намазват се с маргарин (ако в плънката няма мазнина) и се поставя плънката, сгъват се на 2 и хубаво се притискат в краищата. Пекат се директно върху дъното на фурната, което леко е поръсено с брашно, на 150 градуса. С плънката може да се импровизира според вкуса.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари