29 Юни 2013
1763682
Лесни и вкусни пърленки
Пърленка със кисело мляко и сирене
Чеснова пърленка
Пърленка с маслини
Пърленка на скара
Пърленка с чесън и кашкавал
Вкусна пърленка с кайма, колбас и топено сирене
Икономична пърленка
Пърленка със сирене
Лесни и вкусни пърленки
500 г брашно
1 пакетче суха мая
6 с.л. олио
1/2 с.л. сол
1/4 с.л. захар
сминдух
чубрица
червен пипер
Брашното се пресява. Добавят се маята, захарта и солта, разбърква се. Налива се олиото, на части се добавят 200-250 мл хладка вода и се разбърква. Меси се върху набрашнена повърхност 5-6 минути. Оставя се да втаса покрито и след това тестото се разделя на 3-4 топки. Всяка се разточва на тънка кора и се поставя в намазнена тава. Полива се с олио, поръсва се с червен пипер, чубрица и сминдух. Пече се в предварително загрята до температура 250 С фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари