Лесна домашна пърленка рецепти

вход през zajenata.bg
1763662

Пърленка на скара

500 г брашно
400 мл кисело мляко
1 бр. яйце
20 г мая за хляб
3 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
щипка сода за хляб

От изброените продукти се замесва средно меко, еластично тесто. Оставя се да втаса около половин час. От тестото се правят топки, които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки. Пекат на на скара. След като се изпекат се намазват с масло и се поръсват с шарена сол. Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.

Киселото мляко може да се замени наполовина с вода. Изпичането става за около 3-4 минути. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft