Лесни рецепти за пикник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Картофена салата с яйца за пикник
79359

Картофена салата с яйца за пикник

Продукти:

1 кг пресни картофи
3 големи стръка селъри (целина)
6 яйца
магданоз
сол
смлян черен пипер

2 с. л. бял винен оцет
1 с. л. ситно нарязан босилек
1 с. л. ситно нарязан копър
1 с. л. ситно нарязан естрагон
1 малка глава червен лук

СОС

125 г майонеза
60 г кисело мляко
1/2 ч. л. дижонска горчица
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:

• Картофите се сваряват заедно с кората до готовност и се охлаждат.
• Обелват се и се нарязват на четвъртинки.
• В малка купа се смесва ситно нарязана глава червен лук със ситно нарязани ароматни градински подправки и оцетът и се изсипват при картофите.
• Внимателно се разбъркват.
• Яйцата се сваряват и се обелват.
• 5 яйца се нарязват на едро и се прибавят към картофите.
• Стръковете целина се нарязват на дребни кубчета и също се прибавят към картофите.
• Отделно се смесват майонезата, киселото мляко и горчицата и се разбъркват до еднородна смес.
• С така приготвения сос се заливат картофите.
• Останалото яйце се наситнява и се смесва със ситно нарязан магданоз и се поръсва най-отгоре.
• Картофената салата за пикник може да бъде приготвена по-рано и оставена в хладилник, но трябва да се извади поне 1 час преди сервиране.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft