Италиански мъфини
Продукти:
125 г краве масло или маргарин
2 яйца
200 г кисело мляко
50 г ситно нарязан италиански салам
50 г ситно нарязани сушени домати
150 г брашно
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. захар
настърган кашкавал тип Ементал, Витоша
подправка Пица ***
Приготвяне:
• Яйцата се разбиват с киселото мляко.
• Кравето масло се разтопява и се охлажда, след което се прибавя към яйцата.
• Още веднъж сместа се разбива и се добавят ситно нарязаните домати и салам.
• В отделна купа се смесват брашното, солта, захарта и бакпулвера.
• Разбъркват се и се изсипват при мократа смес.
• Тестото се разбърква няколко пъти и се разпределя в намаслена форма за мъфини (2/3 от обема на всеки отвор).
• Отгоре се поръсват с подправката и настърган кашкавал.
• Италианските мъфини се пекат в предварително загрята фурна на 200 С за 15 минути.