Вкусни пилешки крилца с мед и лимон
Продукти:
20 броя пилешки крилца
сок от 2 лайма
3 с л мед
4 с л соев сос
1/2 ч л сос Табаско
3 скилидки чесън
сол
Приготвяне:
• Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
• Крилцата се разрязват на две части.
• Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.
• Всички продукти за маринатата (чесънът се пресова) се смесват в купа.
• В плитка тава се нареждат крилцата и се заливат с маринатата.
• Оставят се да се мариноват от 3 до 8 часа.
• Фурната се загрява до 220 С.
• Крилцата се изваждат от маринатата и се нареждат в тава за печене.
• Пекат се 15 минути.
• Намазват се с марината и се пекат, като периодично се обръщат и отново се намазват с марината още 20-25 минути или до готовност.