Лесни рецепти за пикник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Мини мъфини с бекон и кашкавал
79330

Мини мъфини с бекон и кашкавал

Подготовка:

12 мин.
Готвене:
12 мин.
Порции:
24

Продукти:

1 с. л. зехтин
4 резена бекон
1 стрък праз
300 г брашно с бакпулвер
1 ч. л. бакпулвер
2 и 1/2 с. л. захар
40 г настъргано сирене тип Чедър

125 мл прясно мляко
125 мл зехтин
60 мл готварска сметана
2 яйца
смлян черен пипер
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• Две форми за мини мъфини (12х30 мл) се намасляват.
• Зехтинът се сгорещява в тиган на среден огън.
• Добавят се ситно нарязаният бекон и праз(само бялата част).
• Готвят се, като се разбъркват 6 минути или докато празът омекне, а беконът стане златист и хрупкав.
• Изваждат се и се охлаждат.
• В голяма купа се пресява брашното с бакпулвера и 1 ч. л. бакпулверът.
• Прибавят се захарта, настърганият кашкавал и охладената смес.
• В отделна купа се разбъркват млякото, зехтинът, сметаната, яйцата и пипера.
• Изсипват се към сухите продукти.
• С метална лъжица всичко се разбърква добре.
• Сместа се разпределя във формите на 3/4 от обема на всеки отвор.
• Мини мъфините с бекон, праз и кашкавал се пекат 10-12 минути или до готовност.
• Охлаждат се 5 минути във формата, след което се изваждат.
• Поднасят се топли или със стайна температура. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft