Пилешки крилца с подправки
Продукти:
450 г (6 броя) пилешки крилца
2 с. л. семена от кориандър
2 с. л. семена кимион
2 с. л. черни семена от синап
75 г конфитюр от кайсии
настъргана кора от 2 лимона
сок от 2 лимона
50 мл зехтин
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
Приготвяне:
• В голяма тенджера се кипва 2 л вода.
• Добавят се почистените пилешки крилца.
• Кипват се и се оставят да къкрят на тих огън 4 минути.
• Пилешките крилца се отцеждат и се оставят да изстинат.
• В среден тиган на среден огън се изпичат за кратко семената от подправките.
• След като започнат да пукат, се прехвърлят в малък блендер или хаванче, след което се счукват.
• Фурната се загрява на 240 С.
• В голяма купа се сипват смлените подправки, конфитюрът, лимоновата кора и сокът.
• Добавя се зехтинът и на вкус сол и черен пипер.
• Всичко се разбърква добре.
• Прибавят се пилешките крилца, след което се разбърква добре.
• Подправените крилца се прехвърлят в огнеупорна тава.
• Пилешките крилца с подправки се пекат 15-20 минути до златист цвят.
• Поднасят се с гарнитура по избор.