Лесни рецепти за пикник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Каталунски питки с аншоа
79339
Каталунски питки с аншоа

Каталунски питки с аншоа

Продукти:

500 г брашно
200 мл вода
100 мл прясно мляко
1 с. л. захар
1 и 1/2 ч. л. сол
25 г прясна мая
или 2 и 1/4 ч. л. суха мая

ПЛЪНКА

12 солени аншоа
3 скилидки чесън
пресен магданоз
пресен копър
пресни ароматни градински подправки на вкус
4-5 с. л. зехтин
Приготвяне:

• Приготвя се плънката : скилидките чесън, аншоато и пресните подправки се накълцват на дребно, разбъркват се и се оставя настрани.
• Маята се размива в топла вода заедно с млякото и захарта.
• Оставя се на топло за 10 минута да бухне.
• Прибавя се пресятото брашно и солта.
• Замесва се тесто, което се меси десетина минути, докато стане гладко и еластично.
• Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
• Покрива се и се оставя на топло за 45 минути или докато увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се премесва и се разделя на 10 части.
• Всяка част се разточва на питки с диаметър 8 см.
• Върху всяка питка се поставя част от плънката.
• Така приготвените питки се оставят да "починат" 10 минути.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 12 минути.
• Готовите каталунски питки-Cocas de anchoas се изваждат и се поливат обилно със зехтин, след което се сервират. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft