9 Юли 2013
5353240
Кекс с канела и шоколад
Тъмен кекс рецепта
Фин кекс с плодове и и бадеми
Лесен кекс с коняк
Плодов кекс с белтъчна глазура
Кекс със орехи и шоколад
Лесен кекс с мед и орехи
Лесен кекс с плодове и мед
Лесен кекс с черен чай
Лесен икономичен кекс
Лесен кекс с два цвята
Златен кекс
Кекс с орехи и стафиди
Кекс с глазура и сусам
Лесен кекс с какао и орехи
Кекс с локум
Бърз и лесен кекс с нишесте
Кекс със сливи
Кекс с шоколадова глазура
Кекс с коняк
Кекс с шоколадова глазура
Прoдукти: 200 г масло, 120 г пудра захар, 3 яйца, 50 г какао, 200 г брашно, 1 бакпулвер, 200 мл прясно мляко; зa сиропа:100 г захар, 200 мл вода;
зa глазурата: 60 г захар, 50 г какао, 200 мл прясно мляко, 50 г краве масло
Нaчин на приготвяне: Маслото и захарта разбиваме до побеляване, прибавяме един по един жълтъците, после млякото, какаото, брашното с бакпулвера и накрая белтъците, разбити с 2 с.л. захар. Разбърк-ваме добре и изсипваме в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Печем в умерена фурна, след което сиропираме леко кекса (водата със захарта варим 5 минути). Захарта, какаото, млякото и масло-то за глазурата варим до сгъстяване и заливаме кекса. По желание отгоре може да поръсим с нарязани пече-ни орехи.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари