9 Юли 2013
5353718
Кекс с канела и шоколад
Тъмен кекс рецепта
Фин кекс с плодове и и бадеми
Лесен кекс с коняк
Плодов кекс с белтъчна глазура
Кекс със орехи и шоколад
Лесен кекс с мед и орехи
Лесен кекс с плодове и мед
Лесен кекс с черен чай
Лесен икономичен кекс
Лесен кекс с два цвята
Златен кекс
Кекс с орехи и стафиди
Кекс с глазура и сусам
Лесен кекс с какао и орехи
Кекс с локум
Бърз и лесен кекс с нишесте
Кекс със сливи
Кекс с шоколадова глазура
Кекс с коняк
Лесен кекс с плодове и мед
Прoдукти: 250 г мед, 400 брашно, 150 г пудра захар, 100 г краве масло, 5 яйца, 5 г бакпулвер, 70 г смлени орехи, 100 г стафиди, 100 г захаросани плодове, 1 ч. л. смлени подправки - анасон, канела и карамфил.
Нaчин на приготвяне: В емайлиран съд на пара слагаме маслото, меда, захарта и яйцата (едно по едно). Разбиваме с миксер, докато се появи пяна. Отделно нарязваме захаросаните плодове и ги смесваме със стафидите. Прибавяме ги към яйчената смес и продължаваме да разбиваме. Постепенно добавяме браш-ното и бакпулвера. Добре разбъркваме и печем във форма за кекс, намазана с олио и поръсена с брашно.ек След като кексът изстине, намазваме го с глазура по избор.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари