20 лесни кексове рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Плодов кекс с белтъчна глазура
5353046
Плодов кекс с белтъчна глазура

Плодов кекс с белтъчна глазура

Прoдукти: 1 пакетче краве масло, 4 яйца, 1 1/2 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 пакетче бакпулвер, 2 1/2 ч.ч. брашно, 5 ябълки, половин пакетче канела, 1 к.ч. счукани орехови ядки, 1 ванилия, 2 с.л. галета.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото до пухкавост заедно с 1 ч.ч. пудра захар. Продължаваме да разбиваме, като прибавяме постепенно жълтъците един по един, прясното мляко, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Накрая при леко разбъркване прибавяме 2 белтъка, разбити на сняг. Полученото тесто изсипваме в кексова форма, обвита с хартия, и покриваме със смес от настърганите ябълки, галетата, ореховите ядки и канелата. Слагаме кекса в предварително загрята фурна и печем при умерена температура. Изваждаме готовия кекс от фурната и го намазваме с останалите белтъци, разбити на сняг с 1/2 ч.ч. пудра захар. Връщаме отново във фурната и запичаме до порозовяване при много ниска температура.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft