Плодов кекс с белтъчна глазура
Прoдукти: 1 пакетче краве масло, 4 яйца, 1 1/2 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 пакетче бакпулвер, 2 1/2 ч.ч. брашно, 5 ябълки, половин пакетче канела, 1 к.ч. счукани орехови ядки, 1 ванилия, 2 с.л. галета.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото до пухкавост заедно с 1 ч.ч. пудра захар. Продължаваме да разбиваме, като прибавяме постепенно жълтъците един по един, прясното мляко, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Накрая при леко разбъркване прибавяме 2 белтъка, разбити на сняг. Полученото тесто изсипваме в кексова форма, обвита с хартия, и покриваме със смес от настърганите ябълки, галетата, ореховите ядки и канелата. Слагаме кекса в предварително загрята фурна и печем при умерена температура. Изваждаме готовия кекс от фурната и го намазваме с останалите белтъци, разбити на сняг с 1/2 ч.ч. пудра захар. Връщаме отново във фурната и запичаме до порозовяване при много ниска температура.