Лесни пролетни ястия

вход през zajenata.bg
105191

Крем супа от киселец

100 г моркови
80 г кервиз
100 мл олио
1 с. л. брашно
500 г киселец
1 филийка бял хляб
2 зеленчукови бульона
1 с. л. ситно нарязан магданоз
4 с. л. кисело мляко
4 рохко сварени яйца

Задушават се рендосаните моркови и нарязания на ситно кервиз в сгорещеното олио.
• Прибавят се брашното и се пържи до златисто, след което се слага измитият и нарязан киселец.
• Разбърква се и се сваля от котлона.
• Към получената смес се добавя филийката хляб и всичко се пасира.
• Налива се 1 литър вода да заври и се добавяме натрошените зеленчукови бульончета.
• След като се разтворят добре, се добавя пасираната смес и се оставя да ври 10 минути.
• Застройва се с кисело мляко и във всяка чиния се слага по едно рохко яйце.
• Крем супата от киселец се поднася със ситно нарязания магданоз. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft