Крем супа от киселец
100 г моркови
80 г кервиз
100 мл олио
1 с. л. брашно
500 г киселец
1 филийка бял хляб
2 зеленчукови бульона
1 с. л. ситно нарязан магданоз
4 с. л. кисело мляко
4 рохко сварени яйца
Задушават се рендосаните моркови и нарязания на ситно кервиз в сгорещеното олио.
• Прибавят се брашното и се пържи до златисто, след което се слага измитият и нарязан киселец.
• Разбърква се и се сваля от котлона.
• Към получената смес се добавя филийката хляб и всичко се пасира.
• Налива се 1 литър вода да заври и се добавяме натрошените зеленчукови бульончета.
• След като се разтворят добре, се добавя пасираната смес и се оставя да ври 10 минути.
• Застройва се с кисело мляко и във всяка чиния се слага по едно рохко яйце.
• Крем супата от киселец се поднася със ситно нарязания магданоз.