Лесни пролетни ястия

вход през zajenata.bg
105198

Пролетен венец с кайма

500 г кайма
сол и черен пипер
смлян бахар и смлян кимион
риган и чубрица
мащерка
1 ч. ч. грах
1 ч. ч. кисели краставичките
2 сварени яйца
2 сварени моркова
2 кренвирша
2-3 сварени картофа
3-4 с. л. домати
галета
олио

• Каймата се омесва с подправките, отцедения грах, ситно нарязаните кисели краставички и яйца, нарязаните на колелца моркови и кренвирши, картофите и доматите – на кубчета.
• Дъното и стените на кръгла кексова форма се намазват с малко олио и се изсипва каймата, като отгоре се поръсва леко с галета.
• Пече се в умерена фурна (180 С).
• След като е готов венецът и поизстине, се обръща в десертна чиния.
• Пролетният венец с кайма се поднася като в средата се насипва свежа зелена салата. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft