4 Април 2012
105201
Спаначени сарми с варени яйца
Спаначена супа
Пюре от коприва
Агнешко печено магданозлия
Агнешко бутче със спанак
Агнешки кебап
Пролетен венец с кайма
Магданозена салата с варени яйца и лимон
Кюфтета от моркови
Крем супа от киселец
Зелена салата с домати, краставици, репички и яйца
Пюре от коприва
1 кг и 250 г коприва
125 г краве масло
50 г брашно
300 мл прясно мляко
100 мл отвара от коприва или вода
сол
чесън
смлян черен пипер
• Копривата се почиства и измива.
• Отцеждат се от водата, след което се пасира.
• В част от маслото се изпържва брашното.
• Добавя се копривата, пържи се малко и се разрежда с отварата от копривата и прясното мляко.
• Пюрето се вари 10-15 минути.
• Подправя се със сол, черен пипер и малко счукан чесън.
• Пюрето от коприва преди поднасянето се залива с препържено масло.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари