Лесни пролетни ястия

вход през zajenata.bg
105201

Пюре от коприва

1 кг и 250 г коприва
125 г краве масло
50 г брашно
300 мл прясно мляко
100 мл отвара от коприва или вода
сол
чесън
смлян черен пипер

• Копривата се почиства и измива.
• Отцеждат се от водата, след което се пасира.
• В част от маслото се изпържва брашното.
• Добавя се копривата, пържи се малко и се разрежда с отварата от копривата и прясното мляко.
• Пюрето се вари 10-15 минути.
• Подправя се със сол, черен пипер и малко счукан чесън.
• Пюрето от коприва преди поднасянето се залива с препържено масло. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft