Спаначени сарми с варени яйца
500 г спанак с едри листа
6 сварени яйца
150 г гъби
1 ч. ч. ориз
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
3 моркова
100 мл олио
черен пипер
червен пипер
сол
• Пресният лук се нарязва на ситно, морковите се рендосват.
• Задушават се заедно в олиото под капак.
• Добавят се измитите и нарязани на ситно гъби, а когато омекнат, се слагат оризът и подправките.
• Запържват се няколко минути и се свалят от котлона.
• В сместа се добавя и нарязаният на ситно магданоз.
• Яйцата се нарязват на по 6 парчета всяко.
• Взимат се по 2-3 спаначени листа, сипва се по 1 ч. л. от плънката и се слага по едно парче яйце.
• Завиват се сармички и се редят в дълбока тенджера.
• Заливат се с 3 ч. ч. вода и се варят 15-20 минути.
• Спаначените сарми с варени яйца се поднася топли.