9 Юли 2013
5353075
Кекс с канела и шоколад
Тъмен кекс рецепта
Фин кекс с плодове и и бадеми
Лесен кекс с коняк
Плодов кекс с белтъчна глазура
Кекс със орехи и шоколад
Лесен кекс с мед и орехи
Лесен кекс с плодове и мед
Лесен кекс с черен чай
Лесен икономичен кекс
Лесен кекс с два цвята
Златен кекс
Кекс с орехи и стафиди
Кекс с глазура и сусам
Лесен кекс с какао и орехи
Кекс с локум
Бърз и лесен кекс с нишесте
Кекс със сливи
Кекс с шоколадова глазура
Кекс с коняк
Лесен кекс с коняк
Прoдукти: 6 белтъка, 150 г захар, 1 пакетче краве масло, 150 г брашно, 2 ванилии, 1 с.л. ром или коняк.
Нaчин на приготвяне:Разбиваме омекналото на стайна температура масло с половината от захарта, докато бухне и побелее. Пресяваме брашното 2-3 пъти, за да поеме въздух. Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг. Към разбитото масло прибавяме ванилията и рома, лъжица по лъжица сипваме брашното, а накрая смесваме с белтъците като съвсем леко разбъркваме. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно форма и печем в умерена фурна, която не отваряме в началото на печенето. Поднасяме кекса , обилно поръсен с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари