Рецепти за пухкави кифлички

вход през zajenata.bg
357052

Макови кифлички

300 г брашно
225 мл вода
7 г прясна мая

ТЕСТО

200 г брашно
1/2 с. л. сол
35 г захар
40 г маргарин
160 мл вода

• Приготвя се закваската.
• Маята се разтваря във водата и се разбърква с брашното.
• Покрива се и се оставя на стайна температура 5 часа.

ТЕСТО

• Закваската се смесва с брашното, маята, солта и се разбърква.
• Прибавят се захарта, маргаринът и водата.
• Омесва се много меко тесто, което се прехвърля върху набрашнена повърхност.
• С помощта на шпакла, като се поръсва леко с брашно тестото се свива на руло.
• Повтаря се няколко пъти, докато тестото стане на топка, която държи форма.
• Помества се в купа и се оставя на топло (30 С) за 1 час и 30 минути.
• Втасалото тесто трябва да се увеличи 2 и 1/2 пъти.
• Разделя се на еднакви порции по 210-220 г.
• Всяко парче се оформя на топка, след което се нарежда върху набрашнена повърхност.
• Оставят се да си "починат" 10-15 минути.
• Всяка топка тесто се разточва с овална форма.
• Навива се на руло и се нарежда в огнеупорна тава, застлана с хартия за печене.
• Покриват се и се оставят да втасат за 1 час и 15 минути.
• Намазват се с вода и се поръсват с мак или зърна кимион със сол.
• Кифличките се пекат в предварително загрята фурна на 210 С за 18 минути, като първите 5-7 минути стените на фурната се напръскват с вода. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft