29 Август 2012
357044
Бързи кифлички с бутер тесто
Кифлички с моркови
Кашкавалени кифлички
Лесни кифлички със сирене
Пухкави кифлички
Макови кифлички
Лесни кифлички
Бързо тесто за козуначени кифлички
Кифлчки с козуначено тесто
Лесни кифлички със сирене
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. захар
20 гр. мая
1 ч. л. сол
5 с. л. маргарин или масло
брашно, колкото поеме
сирене за пълнеж
• Маята се разтваря в малко топла вода със захарта.
• Оставя се да шупне.
• Замесва се тесто с 1 яйце и 1 белтък, шупналата мая, млякото, разтопения маргарин, солта и брашното.
• Оставя се на топло да втаса.
• Готовото втасало тесто се разделя на две части и всяка се разточва на кръг с дебелина 1 см.
• Нарязва се на 8 триъгълника,в основата на всеки се поставя по една лъжица натрошено сирене и се завива на кифличка.
• Приготвените кифлички се оставят да втасат, намазват се с другия жълтък, посипват се с мак или сусам по желание и се запичат в загрята на 170-180 С фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари