Рецепти за пухкави кифлички

вход през zajenata.bg
357044
Лесни кифлички

Лесни кифлички

500 г брашно
20 г прясна мая
250 г прясно мляко
100 г кисело мляко
100 г разтопено масло
25 мл олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол

1 яйце
сусам
кимион
морска сол

• Маята заедно със захарта се размива в топлото мляко и се оставя на топло, докато сместа започне да образува пяна.
• Брашното се пресява в купа и се смесва със сол, прибавя се шупналата мая, киселото мляко и олиото.
• Омесва се меко тесто, като накрая се прибавя и разтопеното и охладено масло.
• Оформя се на топка и се поставя в намаслена купа.
• Покрива се и се оставя на топло за 1 час.
• Втасалото тесто се поставя върху набрашнена повърхност и се разделя на 18 топки.
• Всяка топка се разточва на овална питка.
• Навива се на стегнато руло, като леко се разтягат краищата.
• Нареждат се в намаслена тава и се покриват за 15 минути.
• В това време фурната се загрява на 200 С.
• Кифличките се намазват с разбито яйце и по желание се поръсват със сусам, кимион или морска сол.
• Пекат се 20 минути до златист цвят.
• Кифличките се охлаждат върху метална скара.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft